PROCESY ZACHODZĄCE W ZEBRANYCH OWOCACH UTRATA WODY

Wymienione uprzednio cechy decydują o pokupności owoców leśnych. Według nich też ocenia się każdą partię owoców leśnych jako towar.  Przy kwalifikowaniu owoców do spożytkowania i podziale ich na klasy porównuje się stwierdzone właściwości z przepisami odpowiedniej normy.
PROCESY ZACHODZĄCE W ZEBRANYCH OWOCACH UTRATA WODY Wkrótce po zerwaniu z krzewu lub krzewinki w wyglądzie owoców leśnych, a zwłaszcza jagód, zachodzą wyiaine zmiaiw Jagoda widnie, skórka jej staje się coraz bardziej pomarszczo- 34 na. Są to widoczne oznaki utraty wody. Gdy o-woc zawiera do- statecz n q, ilość wody, łcomórki jego m iąższu mają odpowiedni turgor.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji dotyczących edukacji. Na moim blogu zamieszczam artykuły z rożnych dziedzin wiedzy, różne ciekawostki i rzeczy które mnie zainteresowały. Jeśli podoba Ci się formuła mojego bloga to zapraszam do czytania!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: